Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Përmbytjet/ Ja situata në Shkodër!

Përmbytjet/ Ja situata në Shkodër!
Ministria e Mbrojtjes ka publikuar situatën e përmbytjeve në qarkun e Shkodrës.

Sipas MM deri më tani sipërfaqja e tokës së përmbytur në Shkodër arrin deri rreth 2400 ha dhe 130 banesa të rrethuara nga uji.

Situata në gjithë qarkun është si më poshtë:

Bashkia Vau-Dejës

Njësia administrative Bërdicë: Ka pasur rreth 290 ha tokë të përmbytura.

Njësia administrative Dajç: Ka pasur rreth 780 ha tokë të përmbytura.

Në lagjen Zadrimë, Marinaj dhe Maçit në fshatin Shirq janë të izoluara nga prezenca e ujit 20 familje dhe në fshatin Mushan 5 familje.

Njësia administrative Ana e Malit: Ka pasur mbi 1200 ha tokë të përmbytura:

fshati Muriqan 420 ha;

fshati Oblikë 580 ha;

fshati Obot 200 ha.

Në fshatin Obot kalimi është bërë i mundur vetëm me varka përmes angazhimit të FA-së.

Njësia administrative Guri i Zi: konstatohet fenomeni i erozionit në tokat bujqësore. Vazhdon gërryerja e tokës në fshatin Juban, në afërsi të Malit të Vukatanës.

Gjithsej në bashkinë Shkodër janë rrethuar nga uji rreth 130 banesa prej të cilave:

70 banesa në fshatin Obot;

15 banesa në fshatin Gorricë;

15 banesa në fshatin Shirq;

15 banesa në fshatin Mushan;

15 banesa në lagjen Livadhe./ I.M-Dritare.net