Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Viti i Da Vinçit/ Ekspozita në mbarë botën në 2019

Viti i Da Vinçit/ Ekspozita në mbarë botën në 2019

2019 është cilësuar ndryshe si viti i Leonardo Da Vinçit, pasi ky vit përkon me 500 vjetorin e vdekjes gjeniut.

Da Vinçi ishte një  polimat italian i Rilindjes i cili vdiq me 2 maj 1519, ai kishte interes në arkitekturë, shpikja, inxhinieria, piktura, skulptura, shkenca, muzika, matematika, letërsia, anatomia, gjeologjia, astronomia, botanika, shkrimi, historia dhe hartografia.

Së bashku me autorin e "Gioconda" dhe "Cenacolo" do të jenë shumë artistë këtë vit protagonistë të ekspozitave që nuk duhen humbur, të cilat do ta bëjnë udhëtimin publik nëpër shekuj me anë të pikturës, fotografisë, sculptures e  vizatimeve./ I.M-Dritare.net