Vetëm 20 lekë për të vizituar shtëpinë e aktorit të madh durrsak, Aleksandër Moisiu

Një shtëpi dy katëshe që ndodhet afër Amfitatrit të Durrësit. E rrallë në arkitekturën dhe historinë e saj. Bëhet fjalë për shtëpinë e aktorit të madh shqiptar me famë botërorë, Aleksandër Moisiu.

Shtëpia që ruan gjithashtu trashëgiminë e aktorit të madh si dhe trashëgiminë etnografike të qytetit është tipike e arkitekturës së re shqiptare të shekullit të kaluar ku spikat harmonia mes gurit dhe drurit.

Kjo shtëpi është ndërtuar në fillim të shekullit XIX, ndërsa në vitet ’30 të shekullit XX ka shërbyer si një seli për konsullatën angleze, ndërsa në vitin 1983 u shpall si monument kulture nga shteti shqiptar.

LEXO DHE :  Vera më e nxehtë, mësoni si parashikohet të jetë vjeshta e këtij viti!

Dy nga hapësirat e muzeut i janë dedikuar aktorit te madh të skenës botërore Aleksandër Moisiu. Aktori me baba shqiptar dhe nënë italiane ka kaluar në këtë shtëpi disa nga vitet e fëmijërisë së tij.

Të shikosh të gjitha pasuritë që fsheh ky muze brenda tij, kushton vetëm 20 lekë të vjetra./BW

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.