Na ndiqni edhe në

Shkruaj në Dritare

Ne ecim nëpër rrugët e mbushura me qelq...

Ne ecim nëpër rrugët e mbushura me qelq...
Zhgënjime, plagosje, dhimbje dashurie dhe dhimbje jete. Dhimbje që përsëritet prej gabimeve. Sepse ne ecim nëpër rrugët e mbushura me qelq të thyer. Harrojmë plagosjen dhe ecim sërish mbi të. Një poezi për dhimbjen, në këtë ditë dashurie.

Ecim nëpër rrugët e mbushura me qelq të thyer

Të trembur se plagët nuk do të na mbyllen kurrë

Të jetosh me frikë si fëmijë për të hedhur hapin tjetër

Të mendosh se qelqi del me qelq.

Kur mendojmë se plagët janë shëruar

Një therje të rëndë ndjejmë që shpirtin kaplon

Ai qelq që kemi marrë në të shkuarën

Në mish është futur thellë e më thellë.

Kaq herë mallkojmë këtë rrugë të shkretë

Që gjithmonë me vetëdije kemi marrë

Ashtu zbathur dhe me gjakun që pikon

Si dreqin nuk mësuam se mbi qelq të thyer ecet me këpucë?!

Nga Ervis Shehaj

*Shkruaj në Dritare, është rubrika e hapur për publikun. Secili nga ju lexues të nderuar, mund të na çojë shkrimet e tij.