Na ndiqni edhe në

Udhëtim

Qyteti mahnitës nëntokësor i zbuluar rastësisht nga një banor

Qyteti mahnitës nëntokësor i zbuluar rastësisht nga një

Këto foto mahnitëse tregojnë qytetin nëntokësor me  18 kate të zbuluar rastësisht nga një banor kur po bënte punime në shtëpinë e tij. Në vitin 1963 një turk rrëzoi një mur në bodrumin e tij duke zbuluar një dhomë të fshehtë që  e çoi atë nëntunelin nëntokësor të Derinkuyu. Fotot dhe  dokumentacionet e ruajtuara tregojnë se si kanë jetuar 20 mijë njerëz së bashku me bagëtitë rreth 85 metra nën tokë. Dyert e rënda prej guri e mbyllnin këtë qytet nga brenda në secilin kat . Tani shërben si destinacion turistik për mijëra turistë./dritare.net