Galeria në metro me menstruacione hap debate në Stokholm

E cilësuar si galeria më e gjatë në botë, metroja e Stokholmit ka ekspozuar disa femra që shfaqen gjatë ciklit menstruacional, gjë e cila ka hapur mjaft debate mes udhëtarëve duke tërhequr edhe vëmendjen e BBC.
The Guardian shkruan se metroja e kryeqytetit suedez është përshkruar si galeria më e gjatë në botë, me artin e përhershëm në shfaqje në 90 nga 100 stacione përgjatë sistemit të tunelit prej 68 miljesh. Veprat e përhershme të dekadave të vjetra ballafaqohen me çështje nga më të ndryshmet.
“Por një ekspozitë provokative e re është parë veçanërisht e diskutueshme mes udhëtarëve, duke shkaktuar debat rreth rolit të artit publik – dhe nëse pritja për trenin është koha e duhur për të thyer tabu…”, – shkruan ndër të tjera The Guardian./ I.M-Dritare.net

Për t’u bërë pjesë e grupit "Dritare.net" mjafton të klikoni: JOIN GROUPPËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.