Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Ja sa hapa duhet të bëni në ditë, për një jetë të shëndetshme!

Ja sa hapa duhet të bëni në ditë, për një

Për të pasur një jetë të shëndetshme, nuk duhet patjetër të bëni 10 mijë hapa në ditë. Një studim i ri ka zbuluar se 4.500 hapa në ditë janë të mjaftueshme për të ulur rrezikun e vdekshmërisë së parakohshme të gratë, me 41%.

I-Min Lee, profesori mjekësisë në Universitetin e Harvardit dhe autori kryesor i studimit, thotë se ky numër hapash lidhet me shëndetin afatgjatë të grave.

Ai shpjegon se nëse bëni 10 mijë hapa është fantastike, por për ata që janë joaktivë ose shumë kap aktivë, mund të jetë e paarritshme. Në proceset normale të ditës, duke shkuar në banjë, te shkosh në dyqan, në punë apo jashtë shtëpisë të marrës letrat në postë, ju bëni rreth 2.500 hapa në ditë.

Kështu shtimi i 2.000 hapave të tjerë është shumë i rëndësishëm për ju, nëse doni të jetë të shëndetshëm. Jua sigurojmë, se ku ju ta bëni ecjen zakon, 4.500 hapa nuk do t’ju duken asgjë./E.B-dritare.net