Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Pesë gabime që duhet t’i shmangni, me kremrat hidratues

Pesë gabime që duhet t’i shmangni, me kremrat hidratues

Hidratimi i lëkurës duket një detyrë e thjeshtë, por ju nuk e dini sesa gabime bëni dhe për këtë nuk jeni të vetëdijshëm.  Shikoni artikullin më është dhe mësoni çfarë nuk duhet të bëni me një krem hidratues!

1. Jo hidratues të papërshtatshëm me lëkurën

Shumë kremra hidratues janë në treg, dhe ju duhet të siguroheni të zgjidhni të duhurin, sipas lëkurës tuaj.

2. Mos e aplikoni vetëm një herë

Nëse keni një lëkurë të thatë, mos e aplikoni vetëm njëherë kremin hidratues vetëm njëherë, por disa herë.

3. Mos u tregoni të dhunshëm kur e vendosni.

Kur aplikoni kremin hidratues, duhet të tregoheni të butë dhe jo të dhunshëm.  Forca e ushtruar mund t’ju dëmtojë lëkurën.

4. Mos vendosja për shkak të puçrrave

Hidratimi është thelbësor edhe nëse keni puçrra fytyre. Përdorni një hidratues me bazë uji nëse keni lëkurë me vaj.

5. Mos ndjekja e udhëzimeve

Ndiq udhëzimet sesi duhet përdorur hidratuesi. Vetëm kështu mund të merrni  rezultatet që dëshironi./E.B-dritare.net