Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Gratë pëlqejnë më shumë të blejnë rroba, se të bëjnë seks

Gratë pëlqejnë më shumë të blejnë rroba, se

Pazar është më i mirë se seksi. Sipas hulumtimeve shkencore, blerja është një aktivitet shpërblyes për trupin dhe mendjen.

Një hulumtim shkencor  ka studiuar efektet e dobishme të kësaj veprimtarie aq të dashur nga gratë, në tru. Sipas ekspertëve, në fakt blerja e veshjeve, aksesorëve, produkteve të bukurisë apo objekteve për shtëpinë është shumë më e kënaqshme se çdo aktivitet tjetër, madje edhe se seksi .

Kjo nuk lidhet vetëm me  gjininë femërore, por edhe për gjininë mashkullore. Hulumtimi, i kryer nga MyndPLay, ka  përfshirë qindra vullnetarë dhe i ndarë njerëzit që e duan pazar në dy kategori: ata që blejnë vetëm pas një kërkimi të gjatë dhe që gjejnë gjënë e duhur për nevojën e tyre dhe ata që blejnë pas impulsit të momentit, të shtyrë nga perspektiva e uljeve të çmimeve ose dëshira për të ndjekur një trend.

Të dy grupet morën pjesë në eksperiment, duke lejuar analizën e valëve gama të emetuara nga truri. Rezultati? 84% e vullnetarëve ishin të kënaqur dhe të lumtur pas një sesioni pazaresh, më shumë se çfarë ndodh pas një marrëdhënie seksuale. Por kini kujdes: ata që përfituan më së shumti nga ky aktivitet ishin subjektet që i përkasin grupit të parë, dmth. Ata që blenë pasi kishin arsyetuar mbi të. Ata që blenin në mënyrë të detyrueshme, të qetësonin ankthin ose pas një zhgënjimi në dashuri, ishin tepër të lodhur si mendërisht dhe fizikisht, por mbi të gjitha pa kënaqësi.

Në përfundim, sipas studiuesve, pazaret dhe seksi sjellin të njëjtat përfitime. Ecja mes dyqaneve është jo vetëm e mirë për humor, por edhe për trupin. Kjo ju lejon të digjni kalori dhe tonifikoni muskujt e këmbëve. Sipas disa të dhënave në 3 orë pazar, ata udhëtojnë mesatarisht 3 kilometra, duke djegur rreth 350 kalori. Konsumi mund të arrijë deri në 500 kalori nëse ju bëni shkallët disa herë për të shkuar nga një dyqan në tjetrin ose për të mbajtur çanta të rënda. V.D/dritare.net/