Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Gratë në këtë vend nuk mund të kërkojnë divorcin!

Gratë në këtë vend nuk mund të kërkojnë

Roli i grave në Japoni, sot është ende i bazuar në traditat e vjetra. Familjet tradicionale japoneze kanë rregullat e tyre, ku burrat janë ende përgjegjës për gjithçka. Që në moshë shumë të vogël, gratë janë të bindura që nuk janë plotësisht të barabarta me anëtarët e familjes. Budizmi (i cili është feja më e njohur në Japoni) mëson se gratë janë më të ulëta se burrat, e keqja dhe shkaku i gjithë telasheve. Ato trajtohen ndryshe nga djemtë.

Për shkak të disa traditave kulturore në Japoni, ka gjëra që vajzat nuk mund t'i bëjnë. Përshembull  "turp" për ta është të përtypen, pa mbuluar me duar pjesën e gojës.

Detyra e një burri është t'i sigurojë gruas së tij shtëpinë dhe shpenzimet e përditshme. Por shumë pak gra japoneze mund të shkurorëzohen. Vetëm në disa raste ekstreme ata mund të kërkojnë divorcin. /L.F-dritare.net