Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Regjistrimi i popullsisë në SHBA për 2020/ Trump tërhiqet për shtetësinë

Regjistrimi i popullsisë në SHBA për 2020/ Trump tërhiqet

Presidenti, Donald Trump nuk do të vazhdojë të shtojë më pyetjen mbi shtetësinë, në pyetësorin e vitit 2020 të regjistrimit të popullsisë në SHBA.

Në vend të kësaj, ai tha se kishte shpërndarë zyrtarët për të marrë informacione nëpërmjet një urdhri ekzekutiv për agjencitë qeveritare, pasi gjykatat do ta kishin vonuar regjistrimin.

"Ne nuk do të lëmë asnjë gur pa lëvizur", tha Trump. Zmbrapsja ndjek një luftë të gjatë për përfshirjen e pyetjes, të cilën Gjykata e Lartë e kishte bllokuar në qershor.

"Ne nuk po mbështetemi në përpjekjet tona për të përcaktuar statusin e shtetësisë së popullsisë së Shteteve të Bashkuara.",- tha presidenti amerikan.

Urdhri do të kërkojë që agjencitë qeveritare të dorëzojnë dokumente në lidhje me shtetësinë, informon dritare.net

"Si rezultat i urdhrit ekzekutiv të sotëm do të jemi në gjendje të garantojmë se regjistrimi i vitit 2020 gjeneron një numër të saktë sesa qytetarë, jo shtetas dhe të huaj të paligjshëm janë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës", tha Trump në Shtëpinë e Bardhë.

Kristen Clarke, kryetare e Komitetit Kombëtar të Avokatëve për të Drejtat Civile, i tha BBC se ishte e shqetësuar në lidhje me planet e zotit Trump.

"Kjo është  një tentativë për të përpiluar të dhëna në një shkallë masive, në një mënyrë që është e pashembullt. Ne nuk e dimë sesa kohë do të duhet për të mbledhur këto të dhëna, dhe nuk e dimë çfarë do të bëjë me to.",- tha Clarke./K.C/dritare.net