Na ndiqni edhe në

Bota

Vdes gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda

Vdes gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda

Ka ndërruar jetë në moshën 96-vjeçare gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda. Ajo vdiq mbrëmë në Romë.

Vdes gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda

Gazetarja dhe shkrimtarja, një nga intelektualet më autoritare në Itali, ishte një kujtesë historike e Italisë së pasluftës.

Vdes gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda

Ishte edhe udhëheqëse e Partisë Komuniste Italiane (PCI) në vitet pesëdhjetë dhe gjashtëdhjetë, derisa u emërua nga Palmiro Togliatti në krye të politikës kulturore të PCI-së.

Vdes gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda

Nevoja për të përpunuar krizën e realizmit-socialist, në vazhdën e lëvizjeve studentore dhe punëtore, bëri që ajo të themelonte në vitin 1969 grupin politik dhe revistën "il Manifesto", e cila 1971-shin u kthye në gazetë.

Vdes gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda

Pasi themeloi "il Manifesto", Rossanda vazhdoi reflektimin dhe dialogun mbi lëvizjet punëtore dhe feministe, duke iu përkushtuar mbi të gjitha letërsisë dhe gazetarisë përmes botimeve të ndryshme dhe të shumta./K.c/dritare.net

Vdes gazetarja dhe shkrimtarja e njohur italiane, Rossana Rossanda