Prokurori i shpëtoi sitës së vetingut, Komisioneri Publik ankimon vendimin

Pasi i shpëtoi sitës së vetingut, Komisioneri Publik ka ankimuar vendimin për prokurorin e Gjykatës Apelit në Shkodër, Arben Dollapaj.

Sipas Komisionerit Publik, hetimi i Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për Dollapajn nuk është i plotë. Për rrjedhojë, faktet dhe provat e administruara në përfundim të këtij hetimi administrativ janë të pamjaftueshme për të mbështetur vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për konfirmimin në detyrë të subjektit të rivlerësimit, referuar pikës 1, të nenit 59, të ligjit nr. 84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”.

LEXO DHE :  Si mbetën pa shkollë 70 maturantë, sepse mësuesja ngatërroi të dhënat

Nëpërmjet këtij ankimi Komisioneri Publik, kërkon nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit që këto mangësi të hetimit administrativ, të kryer nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, të mund të riparohen nga Kolegji gjatë shqyrtimit të çështjes në seancë gjyqësore./K.C/dritare.net

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.