Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Nju Jork/ Këmbësorët do të gjobiten, nëse shkëmbejnë mesazhe teksa kalojnë rrugën

Nju Jork/ Këmbësorët do të gjobiten, nëse

Në Nju Jork, së shpejti shkëmbimi e mesazheve teksa kalon rrugën me këmbë, do të bëhet e paligjshme. Të gjithë ata që përdorin pajisje elektronike teksa kalojnë rrugën, do të gjobiten nga 25 dollarë deri në 250 dollarë.  Projektligji i Senatit të Shtetit të Nju Jorkut pritet të votohet dhe të kthehet në ligj.

Do të ndalohet shkëmbimi i mesazheve, kontrollimi i email, lundrimi në internet, në përjashtim të rasteve emergjente.

Kujtojmë që Honolulu e ka miratuar këtë ligj që në 2017, i cili ishte i pari i këtij lloji dhe është i njohur si ligji për “këmbësorët e hutuar”./E.B-dritare.net