Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Manastirliu në kampin e Thumanës: Shërbim mjekësor 24 orë për qytetarët e strehuar në çadrat e emergjencës

Manastirliu në kampin e Thumanës: Shërbim mjekësor 24

Me ekipin e shëndetësisë dhe mbrojtjes sociale është siguruar edhe asistenca psiko-sociale për banorët e evakuuar

Thumanë, 27 Nëntor - Në qendrën e emergjencës në Thumanë ku janë ngritur çadrat për të strehuar familjet e prekura nga tërmeti po ofrohet shërbim mjekësor 24/7 për të sëmurët kronikë por edhe çdo qytetar që ka nevojë për ndihmë.

Ministrja Manastirliu u ndal në qendrën e emergjencave ku është ngritur një njësi e posaçme, ku deklaroi se po merren të gjitha masat për përballimin e situatës.

“Me ekipin e urgjencës kombëtare, me stafet e mjekëve dhe infermierëve të zonës dhe me mbështetjen që kemi këtu nga organizata të ndryshme dhe misione të ardhur nga vendet fqinj, jemi në gadishmëri për t’ju ardhur në ndihmë të gjithë banorëve të prekur nga tërmeti që janë strehuar në këtë kamp emergjence”, tha Manastirliu.

Përveç shërbimit shëndetësor po ofrohet ndihma e nevojshme në aspektin psikologjik për të traumatizuarit.

“Jemi angazhuar me ekipet e shërbimit social, Agjencinë për Mbrojtjes së Fëmijëve, urdhrin e psikologut dhe organizata për të ofruar asistencën e nevojshme psiko-sociale për fëmijët dhe për të gjithë banorët e strehuar në çadrat e emergjencës”, tha Manastirliu.

Në terren ndodhen edhe grupet e Agjencisë së Fëmijëve dhe 4 psikologë që po marrin në mbrojtje fëmijët e traumatizuar prej tërmetit.