Na ndiqni edhe në

Kronikë

Akuzohen për blerje votash, SPAK mbyll ‘dosjen’ për 4 persona në Shkodër!

Akuzohen për blerje votash, SPAK mbyll ‘dosjen’ për 4

SPAK ka mbyllur hetimet dhe ka dërguar për gjykim ‘dosjen’ e 4 personave të akuzuar për veprën penale ‘Korrupsioni aktiv në zgjedhje’.

Mësohet se shtetasit Ergys Ivziku, Arvit Bushati, Petrit Dyli dhe Mhill Volaj në bashkëpunim me njëri-tjetrin i ofronin të mira materiale banorëve në Shkodër, në këmbim të votës për një kanidiat.

Hetimet kanë nisur pas përfundimit të zgjedhjeve lokale të 14 majit, ndërsa SPAK ka mbyllur sot dosjen e 4 të akuzuarve.

Njoftimi i plotë:

Në përfundim të hetimeve paraprake të procedimit penal nr. 125 të vitit 2023, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka paraqitur para Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar (në datën 16.08.2023) kërkesën për gjykim në ngarkim të pandehurve:

Ergys Ivziku, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal;

Arvit Bushati, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal;

Petrit Dyli, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal;

Mhill Volaj, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal.

Nga analiza e provave të grumbulluara gjatë hetimit paraprak, rezulton se të pandehurit Ergys Ivziku, Arvit Bushati, Petrit Dyli dhe Mhill Volaj, banorë të qytetit të Shkodrës, në kuadër të formës së thjeshtë të bashkëpunimit, kanë kryer veprime konkrete të cilat kanë mbetur në fazën e tentativës (për shkaqe të pavarura nga autorët), me qëllim dhurimin e të mirave materiale në këmbim të votës për një kandidat të caktuar politik, pjesëmarrës ne zgjedhjet lokale të muajit Maj 2023./M.K-dritare.net