Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Ja çfarë i ndodh trupit, nëse stërviteni 4 minuta në ditë!

Ja çfarë i ndodh trupit, nëse stërviteni 4 minuta në
Ju pëlqen stërvitja? Nëse ju zgjoheni herët dhe harxhoni disa orë duke u stërvitur, dritare.net do t’ju tregojë një metodë më të lehtë dhe me kohë më të shkurtër. Ju nuk keni pse vraponi dhe stërviteni 1-2 orë në ditë, tani me 4 minuta trupi juaj do të pësojë ndryshime të mëdha.

Shëndeti i zemrës (krahasuar me stërvitjet e gjata)

Një studim i vitit 2014 ka hulumtuar mbi efektet që ka stërvitja në personat që vuajnë nga sëmundja e zemrës. Hulumtuesit krahasuan ata që zhvillonin shumë orë stërvitje dhe ata që stërviteshin vetëm disa minuta. Të dyja grupet treguan përmirësim të sëmundjes, por ata me pak minuta kishin përfitime më të mëdha.

Humbje e yndyrave

Nëse doni të humbni peshën e tepërt, cilësia e stërvitjes është më e rëndësishme sesa koha. Një studim i vitit 2008, ku u bë me dy grupe, ata që stërviteshin me kohë të gjatë dhe ata me kohë të shkurtër, rezultoi reduktimi i yndyrës në trup ndodh kur bën ushtrime efikase.

Diabeti

Stërvitjet e shkurtra ndihmojnë në përmirësimin e kontrollit të glikemisë për pacientët nënpeshë rreth moshës 60-80 vjeç me tipin 2 të diabetit.

Presioni i gjakut

Ju nuk duhet të jeni një atlet i mirë për të  përmirësuar presionin e gjakut. Ju duhet të ushtroheni me minuta të shkurtra dhe jo vetëm do të keni presion të përmirësuar gjaku, por dhe gjunjë fleksibël./K.C/dritare.net