Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Të saktësohen zonat me rrezik sizmik/ 4 kërkesat e Metës ndaj qeverisë

Të saktësohen zonat me rrezik sizmik/ 4 kërkesat e Metës

Pas takimit me pedagogët dhe drejtuesit shkencorë, lidhur me situatën e krijuar pas tërmetit, presidenti Meta, postoi në facebook-un e tij, katër kërkesa për qeverisë.

Kreu i shtetit, shkruan se duhet filluar puna sa më parë, për krijimin e një harte të re fizike të riskut për Shqipërinë, ku të saktësohen zonat me rrezik sizmik.

“- Fillimin e punës sa më parë, për azhornimin dhe kompletimin e një Harte të re Fizike të Riskut për Shqipërinë në të cilën do të përfshihen dhe saktësohen zonat me rrezik sizmik, si dhe të gjitha territoret e kërcënuara nga erozionet, përmbytjet, rrëshqitjet, zjarret, etj;

- Zbatimin e detyrueshëm në të gjithë territorin e vendit të sistemit të eurokodeve në ndërtimet civile dhe objektet e banimit, pa asnjë përjashtim;

- Plotësimin e legjislacionit të planifikimit urban me elementë të rinj sigurie, sipas procedurave bashkëkohore, në projektimin dhe ndërtimin e objekteve të ndërtimit;

- Në kuadër të rishikimit të Buxhetit 2020, për përballimin e pasojave tepër të rënda, duhet të planifikohet edhe mbështetja e domosdoshme financiare për institucionet përkatëse të kërkimit shkencor”, shkruan Meta në facebook./L.F-dritare.net