Pëllumb Xhufi: Ja dokumentet e reja!

Sot në Pallatin e Kongreseve në kuadër të vitit të Skënderbeut u mbajt një konference ndërkombëtare albanologjike kushtuar Gj. K. Skënderbeut, kohës që jetoi dhe gjurmëve që la ne histori.

Referuesi Prof. Pëllumb Xhufi foli për politiken ndërkombëtare të heroit kombëtar të shqiptareve duke prekur jo vetëm ato me Napolin dhe Vatikanin por edhe me Raguzën, Milanon, Hungarinë dhe të tjerë. Ajo që binte në sy për këtë periudhe është aktiviteti i larte diplomatik i Skënderbeut, vështirësitë që haste por edhe lojërat e tij diplomatike.

LEXO DHE :  Rama e nis ditën me fjalë të shenjta

Në konference ishin prezent personalitete të fushës si Moikom Zeqo, Aurel Plasari, Gjovalin Shkurtaj, Ksenofon Krisafi, Skënder Gjinushi, Fatos Tarifa dhe shumë të tjerë./dritare.net

 

Për t’u bërë pjesë e grupit "Dritare.net" mjafton të klikoni: JOIN GROUPPËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.