Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Ky është ndryshimi mes një princeshe dhe një dukeshe!

Ky është ndryshimi mes një princeshe dhe një dukeshe!

Filmat vizatimorë na kanë mësuar se nëse martohesh me një princ, do bëhesh princeshë. Pra, është paksa tronditëse kur shikon që Kate dhe Meghan janë martuar me princa, dhe janë quajtur Dukesha.

Natyrisht, do tingëllonte më bukur sikur ata Princeshë Kate, apo Princeshë Meghan. Kjo na bën të mendojmë se çfarë ndryshimi ka mes një dukeshe dhe një mbretëreshe.

Dritare.net do ju tregojë dallimin

Ka dy mënyra për t’u bërë princeshë; të lindësh vajzë e princit si Charlotte, ose të martohesh me një princ.

Pse Kate dhe Meghan nuk quhen princesha, për sa kohë janë martuar me një princ?

Të dyja janë princesha, dhe në dokumentet e martesës ata quhen princesha, por dukeshë është titulli i dytë mbretëror dhe thirren dukesha.

E thënë më thjeshtë një vajzë e lindur në familje mbretërore është princeshë dhe thirret princeshë, ndërsa një vajzë që martohet në mbretëri, është princeshë por thirret edhe dukeshë./E.B-dritare.net