Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Çelet zyra doganore e Kosovës, në Durrës

Çelet zyra doganore e Kosovës, në Durrës

Kryeministri i vendit, Edi Rama këtë të martë ka zhvilluar një takim në Portin e Durrësit, ku ka folur për inaugurimin dhe hapjen e pikës doganore me Kosovën. Gjatë fjalës së tij, kryeministri tha se, pika doganore me Kosovën do të ndihmojë shumë sipërmarrës nga të dyja vendet dhe kjo do ta kthejë kufirin në informal.

“Më vjen shumë mirë që mblidhemi në një stacion tjetër për të çelur zyrën doganore të Kosovës në Durrës dhe për ta kthyer  kështu Portin e Durrësit jo vetëm një doganë për Shqipërinë, por edhe për Kosovën. Dogana e saj këtu në Durrës është pika e bashkimit doganor. Vazhdimi i këtij procesi me vendosjen me të njëjtin standard për të gjitha pikat doganore. Tani njohja reciproke, mundësi e kryerjes së procedurave doganore përmes teknologjisë dhje realizimit të qëllimit të administratës, i cili ka dy krah apo dy koka dhe  funksionon si një trup i vetëm. Ma ha mendja se kjo përbën një lajm shumë të rëndësishëm për të gjithë tregtarët. Kjo e kthen kufirin mes Kosovës dhe Shqipëri në informal. Kështu në hyjmë një proces , që na çon jo vetëm në bashkëpunim doganor.”,- u shpreh Rama./K.C/dritare.net