Na ndiqni edhe në

Shkrimet e Dritanit

Barjaba: T’i japim më shumë vend fazës së kapërcimit të kësaj tragjedie

Barjaba: T’i japim më shumë vend fazës së

I ftuar në emisionin “Arena” nga Dritan Hila, në RTV ORA, sociologu Kosta Barjaba, ka thënë se të gjithë duhet të fokusohemi tek misioni human për ta kapërcyer fazën e tërmetit, dhe të mendojmë për rindërtimin.

Kosta Barjaba:Shoqëria reagon ndaj tërmeteve në tre faza.

Faza e parë; Momenti i shpëtimit të jetëve

Faza e dytë; Marrja e masave të shpejta, sistemimi i njerëzve në mënyrë të përkohshme,

Dhe fazae tretë; Faza e rindërtimit. Unë mendoj që edhe media, edhe komunikimi, edhe shoqëria, duhet të ndjekin këtë dinamikë. Pra, duhet t’i japin më shumë vend fazës për ta kapërcyer këtë situatë, sesa të merremi se si e përjetoi shoqëria. Gjithë komunikimi, duhet të fokusohet tek, misioni human, për të ndjekur dinamikën e asaj që ndodh, sepse njerëzit në mënyrë spontane përpiqen të kalojnë nga faza në fazë, dhe të rinisin jetën e tyre normalisht./ I.M-Dritare.net

https://youtu.be/-SwxKQjgKWw