Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

11 ushqimet që duhet të konsumohen gjatë kimioterapisë!

11 ushqimet që duhet të konsumohen gjatë kimioterapisë!

Ndryshe nga kirurgjia e cila e trajton kancerin lokalisht, kimioterapia bën të mundur çrrënjosjen e qelizave tumorale të përhapura në organizëm me gjakun apo Iimfën. Trajtimi sistematik me kimioterapi ka përmirësuar ndjeshëm prognozën e të sëmurëve me kancer. Kimioterapia (KT) nënkupton trajtimin me medikamentet e kancerit. KT mund të jetë Intravenoze, intramuskulare dhe orale. Megjithëse e rëndësishme gjatë kimioterapisë është edhe konsumimi i ushqimeve të duhura.

Këto ushqime shëruese mund të ndihmojnë në minimizimin e efekteve anësore të kimioterapisë, edhe pse çdo dietë për pacientët e kancerit duhet të personalizohet me një mjek. Dritare.net ka sjellë për ju në galerinë më poshtë, ushqimet që mund të hanë personat që e bëjnë kimioterapinë./K.C/dritare.net