Video/ Ambasada Amerikane: Shqipëria do të ketë Gjykatë Kushtetuese funksionale dhe apolitike

Ambasada Amerikane ka publikuar në Facebook një video, me anë të së cilës shpjegon se çfarë është Gjykata Kushtetuese. Ajo shkruan se, Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë.

Në video thuhet: “Gjykata Kushtetuese është gjykata më e lartë në Shqipëri, e cila vendos se çfarë do të thotë Kushtetuta. Ajo mund të vendosë edhe kundër presidentit, kryeministrit, si edhe agjencive qeveritare. Gjykata Kushtetuese po ashtu garanton që autoritetet t’i respektojnë të drejtat tuaja kushtetuese.

Në të kaluarën Parlamenti dhe presidenti duhet të bini dakord për një kandidat që të bëhej gjyqtar i Gjykatës Kushtetuese. Por shpesh Parlamenti dhe Gjykata nuk binin dakord, çka shkaktonte vende bosh për një kohë të gjatë.“,- thuhet ndër të tjera në video./K.C/dritare.net

LEXO DHE :  Disa herë blof me parashikimet, ja kush është sizmologu grek që tmerroi qytetarët!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.