Na ndiqni edhe në

Histori Shqipërie

Valentina Ndou, një zonjë nga Shkodra në Bashkinë, Monteroni, Lecce!

Valentina Ndou, një zonjë nga Shkodra në Bashkinë,

Valentina Ndou, një shqiptare me origjinë nga Shkodra, sapo ka marrë një post të rëndësishëm në Itali. Ajo tashmë i është bashkuar ekipit të komunës së Monteroni di Lecce që drejtohet nga Angelina Storina, raporton dritare.net. Ndout i është besuar posti si drejtoreshë në bashki për çështjet e politikave sociale, shërbimet personale, trajnimin profesional, arsimin dhe inovacionin, për 8 muajt e ardhshëm.

Valentina Ndou, u shpërngul në vitin 1999 në Itali, me qëllimin për të ndjekur studimet pasuniversitare në gradën master për “Marketingun dhe zhvillimin e sistemeve territoriale” dhe me pas studimet 3 vjecare te doktoratures ne ‘eBusiness’.

Që prej 2006 ajo është pedagoge në Departamentin e Inxhinierisë së Inovacionit të Universitetit të Salentos, raporton dritare.net. Një ndër emrat më të rëndësishëm të këtij departamenti ajo ka dhënë një kontribut të çmuar në fushën e teknologjisë dhe inovacionit. E gjithë puna e saj, sipas dritare.net është e fokusuar në zbulimin e risive teknologjike, që do t'i vijnë në ndihmë biznesit dhe kompanive në sektorë të ndryshëm. Vitet e fundit, ajo është përfshirë në projekte të shumta kërkimore kombëtare dhe evropiane, disa prej të cilave kanë të bëjnë me zhvillimin e modeleve të reja të biznesit për turizëm ndërkufitar.

Si Pedagoge dhe kerkuese shkencore e ketij departamenti, raporton dritare.net, Dr. Valentina Ndou është një mbështetje e madhe për të gjithë studentët e saj për zhvillimin e

ideve të reja në teknologji.

Aktualisht ajo është koordinatore e projektit Interreg IPA CBC, që përfshin Italinë-Shqipërinë- dhe Malin e Zi, me qëllim bashkëpunimin mes këtyre shteteve në aspektin teknologjik, për zhvillimin e turizmit. Ajo është autore e mbi 40 botimeve shkencore në revista, dhe shprehet se: "E ardhmja varet nga ajo që bëjmë në të tashmen", ndaj ajo sot po jep një kontribut të vyer në fushën e teknologjisë së inovacionit, që do t'i shërbejë të gjithëve në një të ardhme të afërt./L.F-dritare.net