Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Si ta parandaloni, kancerin e stomakut!

Si ta parandaloni, kancerin e stomakut!

Edhe pse kanceri i stomakut është kanceri i katërt më i përhapur në botë, dekadat e fundi ka rënë paska numri i të prekurve. Nuk ka asnjë garanci që mund ta parandaloni, por ka shumë që mund të bëni për të ulur shanset, për t’u prekur nga ai. Dritare.net ka sjellë për ju disa këshilla që do t’ju bëjnë të rrisni shanset për të parandaluar kancerin e stomakut. Me këto këshilla, i jepni vetes një avantazh të mundshëm.

Duhet të bëni një test gjenetik!

Nëse është në gjen të familjes kanceri i stomakut, rrezikon që edhe ju të prekeni. Një test gjenetik mund t'ju tregojë nëse keni gjene të caktuara, që ju bëjnë më të ndjeshëm ndaj kancerit të stomakut, përfshirë gjenin CDH1 dhe sindromën Lynch. Për më shumë klikoni në fotogalerinë më poshtë!/Përshtati: Kadrije Çako/dritare.net

Vëmendje: Nëse këtë artikull  e keni hapur nga Facebook, për të shikuar fotogalerinë e plotë ju lutem klikoni në, www.dritare.net.