Na ndiqni edhe në

Histori Shqipërie

Të njoh me Teresën, arbëreshja e Kalabrisë!

Të njoh me Teresën, arbëreshja e Kalabrisë!

Kjo është historia e Teresës, një arbëreshe në Kalabri. Ajo tregon se kanë ruajtur gjuhën e vjetër shqipe duke e trashëguar brez pas brezi.

Tregon se i vjen keq që vitet e fundit në shkollat kalabreze nuk mësohet më gjuha shqipe si dikur, ndërsa familjet mundohen ta ruajnë vetë dhe t’ia trashëgojnë fëmijëve.

Në fund të videos do të shikoni si ajo flet gjuhën e vjetër bashkë me mbesën e saj!/dritare.net