Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Vogëlushja bën histori pasi lindi nga një embrion që ishte ngrirë 27 vjet më parë

Vogëlushja bën histori pasi lindi nga një embrion që ishte

Një vogëlushe ka thyer një rekord të ri me lindjen e saj, pasi ajo erdhi në jetë nga një embrion që ishte ngrirë 27 vjet më parë. Më 26 tetor, Tina dhe Benjamin Gibson, nga Tenesi, morën në krahë vajzën e tyre, Molly Everette Gibson, gati tri dekada pasi embrioni i saj ishte ngrirë, më 14 tetor 1992.

Vogëlushja bën histori pasi lindi nga një embrion që ishte

Ardhja e fëmijës së dytë të çiftit, që shënon një rekord të ri për embrionin e ngrirë më të gjatë që ka lindur ndonjëherë, sipas stafit kërkimor në Bibliotekën Mjekësore të Universitetit të Tennessee Preston, filloi me një transferim të embrionit në mitrën e Tinës më 12 shkurt.

Procedura u zhvillua nga Qendra Kombëtare e Dhurimit të Embrioneve (NEDC), e cila ndihmon familjet të kenë fëmijë përmes fekondimit in-vitro.

Vogëlushja bën histori pasi lindi nga një embrion që ishte

Megjithatë, arritja mjekësore nuk është e para për çiftin, pasi vajza e tyre e madhe, Emma Wren Gibson theu rekordin, pasi lindi në 2017-ën nga një embrion i ngrirë për 24 vjet.

Motrat, të cilat u zgjodhën nga shumë profile dhurueshin, ishin ngrirë së bashku si embrione në të njëjtën ditë në 1992-shin. Ato janë motra edhe gjenetikisht./K.C/dritare.net

Vogëlushja bën histori pasi lindi nga një embrion që ishte