Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Kolegji Zgjedhor nis mbledhjen, shqyrton kërkesën e Idajet Beqirit

Kolegji Zgjedhor nis mbledhjen, shqyrton kërkesën e Idajet Beqirit

Ka nisur mbledhja e Kolegjit Zgjedhor. Kolegji Zgjedhor po shqyrton kërkesën partisë Uniteti Kombëtar me kryetar, Idajet Beqiri. Beqiri kërkon shfuqizimin e vendimit të KQZ. KQZ rrëzoi kërkesën e Beqirit për t'u çregjistruar nga zgjedhjet.

"Nuk pranoj 30 qershorin në kushtet e krizës politike. Ishim të bindur se më 30 qershor do të bëheshin zgjedhje. U kapëm në befasi nga dekreti i presidentit. Kërkojmë çregjistrim nga zgjedhjet. Kolegji duhet ta zgjidhë këtë ngërç që është krijuar. Vendimi i KQZ-së, që nuk na çregjistron, i pavlefshëm.",- tha ai.

Nëse Kolegji Zgjedhor do të vendosë çregjistrimin e partisë Uniteti Kombëtar nga zgjedhjet, ligjërisht me 30 qershor nuk mund të ketë zgjedhje, ndërsa nëse kolegji vendos për të mos e ç’regjistruar këtë parti nga zgjedhjet, me 30 qershor do të ketë zgjedhje, dhe dekreti i Metës është nul./K.C/dritare.net