Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Këto janë arsyet pse gjithmonë ndjeni të ftohtë!

Këto janë arsyet pse gjithmonë ndjeni të ftohtë!

Nëse ju keni gjithmonë të ftohtë, pavarësisht nga moti ose temperaturat, ka disa arsye pse ndodh kjo. Lexoni më poshtë për t’i mësuar!

Një nga arsye është stresi

Stresi ndikon në hipotalamus, rajonin e trurit që bën hormonet të rregullojnë temperaturën e trupit tuaj. Stresi mund të shkaktojë tërheqjen e gjakut nga sipërfaqja e trupit, duke e drejtuar atë drejt organeve. Kjo i lë duart dhe këmbët e ftohta.

Kushtet shëndetësore

Nëse e ndjeni veten të lodhur gjatë gjithë kohës dhe jeni të zbehtë, mund të jeni anemikë. Kjo do të thotë që trupi juaj nuk prodhon sasinë e duhur të qelizave të kuqe të gjakut, për të oksigjenuar trupin. Anemia mund të jetë dhe simptomë e diabetit. Nëse keni diabet, do të ndjeni shumë herë më shumë ftohtë sesa personat normalë.

Hipotireoza është një arsye tjetër pse ju ndiheni gjithmonë të ftohtë. Kjo sepse hormoni i tiroides ndihmon në rregullimin e metabolizmit.

Jeni femër

mental health day off blanket

Femrat kanë më shumë ftohtë sesa burrat, kjo për shkak të përqindjes së ulët të masës muskulore. Edhe ndryshimet e në hormone, luajnë rol.

Edhe lidhja gjenetike është një nga arsyet pse ju gjithmonë keni të ftohtë./E.B-dritare.net