Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Këto janë 5 shenjat që tregojnë inteligjencë!

Këto janë 5 shenjat që tregojnë inteligjencë!
Ekzistojnë disa tipare të veçanta që matin shkallën e inteligjencës te një individ. Ju, duke vëzhguar këto tipare, mund të zbuloni dhe për veten tuaj se cila është shkalla e inteligjencës.

Hidhni një sy më poshtë!

1. Mësimi nga gabimet

Të mësosh nga gabimet është një gjest i personave të zgjuar. Ata i pranojnë dështimet, dhe përpiqen të mësojnë një gjë të re nga gabimi.

2. Lexojnë

Njerëzit inteligjentë e kanë zakon leximin. Nga leximi ju jetoni dy jetë. Jo vetëm zbuloni gjëra të reja, por edhe zgjeroni njohuritë duke u përditësuar.

3. Argumentimi me pika të vlefshme

Nëse argumentojnë, inteligjentët nuk flasin përçart, por japin pika argumentuese të forta dhe të vlefshme. Dhe në fund triumfojnë në debat.

4. Mendojnë para se të flasin

Një i zgjuar gjithmonë di të përfaqësoje veten në publik me etikë, dhe arsyeja e vetme pse e bën këtë është sepse mendojnë dy herë dhe flasin njëherë.

5. Nuk dëgjojnë çfarë thonë të tjerët

Ky është një gjest që përfaqëson njerëzit e mençur. Atyre nuk iu intereson çfarë mendojnë, apo thonë të tjerët. Në këtë mënyrë ata largojnë barrierat që pengojnë të bëhesh i suksesshëm./E.B-dritare.net