Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Ja pse gratë shtatzëna duhet të hanë çdo ditë bajame!

Ja pse gratë shtatzëna duhet të hanë çdo ditë

Bajamet janë shumë të mira për shëndetin tonë. Ato jo vetëm kanë një shije të mirë, por bëjnë mreulli në shëndet nëse ju i hani rregullisht, çdo ditë.

Bajamet janë në këshillueshme për gratë shtatzëna, sepse duke qenë se përmirësojnë aktivitetin e trurit, mund ta bëjë fëmijën tuaj të zgjuar.

Rekomandohet që çdo ditë një grua shtatzënë të konsumojë 74 gram bajame.

Sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët spanjollë që vëzhguan 2,208 gra shtatzëna, fëmijët u monitoruan që kur ishin 1, 5 vjeç deri në 8 vjeç. Fëmijët, nënat e të cilëve kishin ngrënë bajame gjatë shtatzënisë, fituan më shumë pikë në testet e tyre të inteligjencës.

Jo vetëm për gratë shtatzëna, por për të gjithë rekomandohen bajamet, sidomos për ata që vuajnë nga diabeti, ata që kanë akne në fytyrë dhe ato gra që duan të heqin strijat/E.B-dritare.net