Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Gjysma e të rinjve në SHBA kundër kapitalizmit, shtohet pëlqimi për komunizmin

Gjysma e të rinjve në SHBA kundër kapitalizmit, shtohet

Kapitalizmi po shënon një rënie drastike në pëlqyeshmëri tek rinia në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Sipas një studimi të fundit të "YouGov" më shumë se një e treta e një gjeneratë fëmijësh të lindur midis fillimit të viteve ’80 dhe mesit të viteve ’90 në SHBA, janë të joshur nga komunizmin.

37% e personave të pyetur të moshave mes 23 dhe 38 vjeç, mendonin se Deklarata e Pavarësisë “garanton lirinë dhe barazinë” sesa Manifesti Komunist, dhe vetëm 50 %e shikojnë kapitalizmin si një sistem më të favorshëm për të jetuar./ I./M-Dritare.net