Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

9 gjërat që nuk duhet t’i mbani kurrë në magazinë

9 gjërat që nuk duhet t’i mbani kurrë në magazinë

Mund të keni gjëra në shtëpi që nuk ju hynë në punë, por dhe nuk doni t’i hidhni, kështu ju i mbani ato në një magazinë. Është një vend ideal, sipas jush, por dritare.net ju këshillon që disa gjëra është mirë të mos i mbani, sepse do prishen. Ja çfarë nuk duhet të mbani kurrë në magazinë!

1. Piktura

Artists oil paints multicolored closeup abstract background

Piktura duhet të ruhen në një temperaturë 21-22 gradë celsius. Një temperaturë më e lartë, e prish pikturën, prandaj tregoni kujdes.

2. Mobilje antike

Vintage luxury dresser at flea market in Paris (France)

Temperatura e lartë ose e ulët, që mund të jetë në magazinë shkakton prishjen e moblijeve të vjetra. Gjërat antike janë një vlerë plus për ju, prandaj përpiquni t’i mani në një vend me temperaturë normale.

3. Elektroniket

Milan/Italy - October 20, 2016: Vintage photo camera, a Zeiss Ikon Super Ikonta 530, built in 1934, on wooden background

Të fusësh në magazinë, kompjuterë, tabletë, aparate fotografike, është një ide e mirë për momentin. Por t’i lësh për një kohë të gjatë aty, pjesët e brendshme do shkatërrohen.

4. Vlera sentimentale të familjes

PARIS - MARCH 10: Old black and white and sepia photos at flea market as seen on March 10, 2013 in Paris, France. There more than 20 flea markets in Paris.

Çdo gjë me vlerë sentimentale, nuk duhet të mbahet në magazinë. Kushtet jo të përshtatshme mund të shkatërrojnë fotografitë, për shembull. Tregoni kujdes, sepse janë kujtime të vyera.

5. Artikuj që ndizen

GILROY, CALIFORNIA - JULY 4, 2016: A collection of safe and sane fireworks ready for use in a home fireworks display on July 4, 2016 in Gilroy, California.

Benzina, municionet, fishekzjarrët nuk duhet t’i mbani kurrë në magazina, për shkak të nxehtësisë së lartë që krijohet aty dhe mungesës së ventilimit. Mund edhe të shpërthejnë!

6. Ushqime

Fresh Vegetables in wooden box on white wooden background

Magazina nuk është një vend ku mund të mbani ushqimet. Luhatje të vazhdueshme të temperaturës, do bëjnë që ushqimet të prishen shpejt, ose të pasurohen me baktere dhe parazitë.

7. Materiale lëkure

Female leather jacket

Xhaketat dhe këpucët e lëkurës nuk duhen mbajtur në magazina. Lëkura prishte nga temperaturat ekstreme, që bëjnë tkurrjen ose zgjerimin e copës.

8. Dokumente sensitive

External hard drive connect to laptop computer

Ju mbase mendoni se duke magazinuar dokumente i mbroni ata nga vjedhja, por duhet të mësoni se aty është vendi ku hajdutët drejtohen për të vjedhur dokumente të rëndësishme, hard drive me informacione po të rëndësishme, etj.

9. Kimikate toksike dhe të rrezikshme

Brush, Home decoration

Mbajtja e një kutie boje është e rrezikshme, sepse do bëjë që kimikatet të përhapen në mjedisin e magazinës. /E.B-dritare.net