Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

10 gjëra që duhet të dini para se të kryeni marrëdhënie

10 gjëra që duhet të dini para se të kryeni

Seksi është një përvojë e mrekullueshme, por duhet të bëhet me kujdesin e duhur. Dritare. net ju sjell 10 gjëra që duhet të dini përpara se të filloni ta bëni!

Para se të filloni të bëni seks është e mirë të jenë të përgatitur në atë që pritet. Flisni me partnerin për ato çka ju friksojnë dhe ato që ju shqetësojnë.

Dhimbja është subjektive

Seksi është diçka e mrekullueshme dhe dhimbja është tërësisht subjektive dhe ka një mijë arsye, mbi të gjitha lidhet me faktin nëse je i relaksuar ose jo.

Ju nuk jeni vetëm

Ju nuk duhet të dorëzoheni për peshën e dyshimeve dhe frikërave pa i ndarë ato me partnerin tuaj. Ai është i përfshirë si ju në këtë përvojë dhe ka të ngjarë të ketë edhe ai frikë si ju, kështu që duhet të bisedoni  bashkë.

Nuk ka asnjë moment të saktë për ta bërë

Nuk ka rëndësi nëse të gjithë miqtë tuaj kanë bërë tashmë ose anasjelltas, koha se kur do të bëni dashuri varet vetëm nga ju. Mos lejoni që ju të ndikoheni nga ndonjë gjë tjetër, sepse të bërit seks në mënyrë të sforcuar është e tmerrshme dhunshme është e tmerrshme!

Përvoja juaj do të jetë e ndryshme nga ajo e miqve

Çdo çift është ndryshe, prandaj dhe çdo marrëdhënie është ndryshe. Mos bëni krahasime me raportet e  miqve, është absolutisht e padobishme!

Ju nuk jeni të detyruar të flisni për këtë

Seksi është diçka shumë personale dhe intime kështu që nëse nuk e ndjeni, nuk duhet absolutisht të tregoni detaje, as për miqtë.

Përdorni masat paraprake

Fakti që ju jeni besnik nuk do të thotë edhe ajo është, për sa besim ju mund të keni. Kjo është arsyeja pse pilulat nuk janë të mjaftueshme, gjithmonë duhet të përdorni një prezervativ për të parandaluar rrezikun e shtatzënisë, por veçanërisht atë të ngjitjes të ndonjë sëmundjeje të rëndë.

Ju nuk duhet të bëni atë përsëri menjëherë

Duke e bërë këtë herë nuk do të thotë që ju jeni të detyruar ta bëni sa herë që shihni atë. Nëse keni nevojë për një pushim nga seksi për të reflektuar pak, bisedoni me atë në një mënyrë të qetë.

Në seks, nevojitet praktika

Nëse nuk jeni perfekt në seks sidomos kur jeni fillestar është normale, kështu që ju nuk duhet të dekurajoni veten. Ndërsa çdo gjë përmirësohet me kalimin e kohës duhet të bëni stërvitje dhe të gjeni mirëkuptimin reciprok!

Marrëdhënia mund të ndryshojë

Për më mirë apo më keq, seksi ndryshon dinamikën e marrëdhënies së çiftit.

Ju nuk jeni ndryshe

Mos mendoni duke bërë ndryshime në seks mund të ndryshoni veten ose marrëdhënien. V.D/Dritare.net