Na ndiqni edhe në

Letër Psikologes

Seks i rastësishëm. Emigranti nga Londra i shkruan psikologes!

Seks i rastësishëm. Emigranti nga Londra i shkruan psikologes!

Përshëndetje psikologe Enertila. Unë që po ju shkruaj jam një djalë 26 vjeç dhe kam tre vite që jetoj në Angli. Jeta këtu më vështiron edhe pasjen e një partnere të qëndrueshme ndaj jam i kushtëzuar të kem partnere të rastësishme, ndaj do të doja opinionin tuaj si specialiste. Ju falënderoj!

Psikologia Enertila Bekteshi, përgjigjet!

Përshëndetje lexues të Dritare.net!

Nëse do të bëni seks të rastësishëm apo jo është një zgjedhje personale që varet kryesisht nga përvojat tuaja jetësore, besimet dhe statusi i marrëdhënies, si dhe nga mënyra se si ndiheni për vetë seksin rastësor dhe partnerin tuaj të mundshëm.

Gjëja e rëndësishme që duhet ditur është se nuk ka përgjigje të drejtë apo të gabuar, vetëm ajo që të gjithë mendojnë është më e mira për veten e tyre. Ndonjëherë mund të zbuloni se si ndihet për marrëdhëniet seksuale të rastësishme përmes provave dhe gabimeve, por është edhe më mirë të mendoni për atë që dëshironi dhe besoni për seksualitetin dhe aktivitetet tuaja seksuale, për të ditur vërtet se çfarë është më e mira për vete. Gjëja kryesore është të vlerësoni se si ndiheni në lidhje me idenë e seksit të rastësishëm dhe çfarë shpresoni vërtet të fitoni nga përvoja. Seksi i rastësishëm mund të jetë i përshtatshëm për ata që duan të eksperimentojnë me një sërë sjelljesh dhe marrëdhëniesh seksuale përpara se të vendosin të angazhohen për një marrëdhënie. Ndoshta dëshironi të eksploroni seksualitetin dhe dëshirat tuaja dhe mund të ndiheni më rehat në një mjedis të rastësishëm. Seksi i rastësishëm mund të jetë një gjë e mirë ose mund t'ju bëjë të ndiheni fajtorë, bosh ose të pakënaqur. Dije se secili prej nesh është në një pozicion të ndryshëm, i cili ka të ngjarë të ndryshojë me kalimin e kohës. Nuk ka të drejtë apo të gabuar, vetëm lloji i jetës seksuale që dëshironi të jetoi.

Kontakti me njerëz të rinj mund t'ju ndihmojë të zgjeroni jetën tuaj dhe të përjetoni gjëra që zakonisht nuk do t'i bënit.

Është gjithmonë e shëndetshme të ndërmerrni hapa për të mbajtur nën kontroll shëndetin tuaj seksual, pavarësisht nëse jeni në një takim serioz ose një herë. Është mirë që kur keni kontakte seksuale të rastësishme, merrni masa paraprake për të shmangur infeksionet seksualisht të transmetueshme.

Seksi i rastësishëm mund të përkufizohet në mënyra të ndryshme dhe mund të ketë kuptime shumë të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Sidoqoftë, në përgjithësi, seksi i rastësishëm është seks konsensual jashtë një marrëdhënieje apo martese romantike, zakonisht pa ndonjë lidhje ose pritshmëri

Në varësi të kontekstit, seksi i rastësishëm mund të vlerësohet, ose të stigmatizohet. Ashtu sikurse ju përmenda në fillim nuk them dot se është e drejtë apo e gabuar por shpresoj që opinion im tu jap një këndvështrim te cilin mund ta shihni ju në rastin tuaj. Ju falënderoj e gjithë të mirat!/dritare.net