Na ndiqni edhe në

Shkrimet e Dritanit

Konferenca e Donatorëve, Meçe: 802 mln euro do të përdoren për strehimin

Konferenca e Donatorëve, Meçe: 802 mln euro do të përdoren

Inxhinieri Arben Meçe tregoi në studion e emisionit “Arena” se raporti i rivlerësimit të dëmeve nga tërmeti është hartuar nga ekspertë nga disa palë. Meçe u shpreh se nga të gjitha nevojat për rindërtimin, rreth 802 milionë euro do të duhet të përdoren për strehimin.

Arben Meçe: Raporti në Konferencën e Donatorëve ka qenë i profilit të lartë. Pati komunikim midis ekspertëve të shtetit shqiptar, të BB, OKB dhe BE. Arsyeja është e lidhur me faktin se metodika e çertefikimit të dëmit ishte elektronike. Kishte ekspertë nga vendet që tashmë janë donatore. Të gjithë këta faktorë u mblodhën në një metodikë që nuk ishte shqiptare. Në këtë raport nuk ka asnjë të dhënë që flitet për 400 milionë euro për rikuperim dhe pjesa tjetër për zhvillim. Është “Bibël” kjo, sepse me këtë raport ka filluar puna. Dua të jap një shifër, vetëm strehimi është 802 milionë euro./ I.M-Dritare.net

https://youtu.be/7mLMx3iBPJQ