Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Gjonaj shkarkon 6 specialistë të Hipotekës, në Durrës

Gjonaj shkarkon 6 specialistë të Hipotekës, në Durrës

Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj ka njoftuar shkarkimin nga detyra të  6 specialistëve  të Zyrës së Hipotekës në Durrës. Mësohet se, Gjonaj u ka tërhequr vërejtjen me shkrim 10 juristëve dhe hartografëve.

“Bazuar në informacionet e marra mbi praktika abuzive, Task Force  ka ushtruar kontroll tjetër në këtë zyrë dhe nga praktikat e monitoruara rezultojnë aplikime të trajtuara jashtë afateve, sistemi online nuk pasqyron situatën aktuale, është gjendur se ai nuk është administruar dhe përdorur në të gjitha fazat e tij, nuk është vepruar në përputhje me kërkesat për arkivimin e teknikave në zyrat e Hipotekës duke bërë referenca të shërbimeve të paarkivuara e duke sjellë pasoja në origjinën e pasurisë. Pas kësaj u vendos largimi për 6 specialistë të zyrës dhe vërejtje më shkrim për 10 të tjerë jurisë dhe hartografë, duke e cuar në total numrin e masave në 31 masa.",- u shpreh Gjonaj përmes një deklarate për medie./K.C/dritare.net