Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Facebook bllokon parti e politikanë, për nxitje të urrejtjes

Facebook bllokon parti e politikanë, për nxitje të urrejtjes
Facebook ka bllokuar shumë individë dhe organizata të së djathtës ekstreme në Britaninë e Madhe, të cilat “nxisin urrejtjen”. Bllokimi përfshin Partinë Kombëtare Britanike, ish-liderin Nick Griffin, Lidhjen e Mbrojtjes Angleze dhe Frontin Kombëtar. Në listë është edhe Britania e Parë, e cila ishte bllokuar më parë, por veprimi i fundit do ndalojë ndihmën e saj nga shërbimet e firmës amerikane. Kompania Facebook ka marrë këtë vendim sepse politikanët dhe Partitë politike ishin përfshirë në një mision që nxisnin dhunën dhe urrejtjen.

“Individët dhe organizatat që përhapin urrejtjen, sulmet dhe bëjnë thirrje për përjashtimin e të tjerëve nuk kanë vend në Facebook”, shtoi rrjeti gjigand në një deklaratë.

Ndalimi përfshinë:

Partinë Kombëtare Britanike dhe ish-liderin Nick Griffin

Britaninë e Parë, liderin Paul Golding and ish-deputeten Jayda Fransen

Liga Angleze e Mbrotjes dhe themeluesin Paul Ray

Fronti Kombëtar dhe lideri Tony Martin

Jack Renshaw, një neo-nazist që bëri komplot për të vrarë një deputet të Partisë Laburiste./E.D-Dritare.net