Na ndiqni edhe në

Udhëtim

Agjencia italiane e lajmeve e quan Prizrenin “Firence e Ballkanit”

Agjencia italiane e lajmeve e quan Prizrenin “Firence e Ballkanit”
Agjencia italiane e lajmeve “ANSA” ka publikuar një artikull, në të cilin e quan Prizrenin “Firence e Ballkanit”, për shkak të objekteve të vjetra dhe multikulturore.

Prizreni është një mozaik etnish e religjionesh. Në të jetojnë shqiptarë, turq, boshnjakë, goranë e romë; myslimanë, ortodoksë, katolikë e hebrenj.

Ky qytet konsiderohet si trekëndësh fetar. Pak metra larg xhamisë më të vjetër në Kosovë, me minaret më të larta në Ballkan, gjendet kisha ortodokse e jo shumë larg tyre gjendet edhe kisha katolike. Prizreni njihet për zeje të lashta, që funksionojnë që nga viti 1400, shkruan agjencia italiane e lajmeve, transmeton Express. Ai vizitohet nga 100 mijë turistë çdo vit, ka 117 mijë banorë, në mesin e tyre edhe hebrenj.