Na ndiqni edhe në

Shqiptar

Artistja shqiptare Blerta Kambo finaliste në konkursin prestigjoz ‘Circa Prize’ në Londër!

Artistja shqiptare Blerta Kambo finaliste në konkursin prestigjoz

Fotografja dhe artisja vizuale Blerta Kambo është shpallur finaliste për Circa Prize, një çmim prestigjioz i arteve bashkohore për artistët e rinj, e organizuar nga Circa Art ( Instituti Kulturor i Arteve Radikale Bashkohore) në Britaninë e Madhe.

Blerta është përzgjedhur nga një grup kuratoresh, së bashku me 29 artiste te tjerë, si finaliste, në një konkurs të hapur me pjesmarrje nga e gjithë bota. Kjo është hera e parë që një shqiptare është finaliste për Circa Prize.
Video e saj “Gur i rëndë” / “Heavy Stone”, u shfaq me 3 shtator në ekranet e mëdha të Sheshit Picadilly Circus, në Londër. Po ashtu video u shfaq në Berlin dhe në Milano, në të njëjtën orë lokale 20:23.

Video e Blertës trajton në mënyre poetike si videoart, temën e emigrimit.
Konkurohet për dy cmime, një të vendosur nga juria ( e cila përbehet nga disa prej emrave më të afirmuar të artit bashkohor) dhe nje votë e publikut.
Ju mund të shihni e të votoni për Blerta Kambon në linkun e mëposhtëm:

https://circa.art/circa-prize-2023/blerta-kambo/