Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Premtimi i Kryemadhit: Me ne çdo familje do të ketë një rrogë plus, për të paguar internetin

Premtimi i Kryemadhit: Me ne çdo familje do të ketë një

Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi ka takuar sot banorët e njësisë 2 në Tiranë. Gjatë këtij takimi, Kryemadhi i ka njohur banorët me planin me 5 pika të LSI-së për rimëkëmbjen e ekonomisë. Kryemadhi u shpreh se, heqja e taksës 5% nga fatura e shpenzimeve të qytetarëve, do t’u japë atyre një rrogë plus në fund të vitit, me të cilën një familje mund të paguante internetin apo një pjesë të kopshtit apo çerdhes së fëmijëve.

“Ne kemi kuptuar që informaliteti dhe mungesa e dëshirës së institucioneve të shtetit për të qenë pranë familjeve janë shumë të mëdha. Dhe mjafton që të kesh një vullnet politik për t’i shërbyer qytetarëve. Dhe një nga pikat tona kryesore është kthimi mbrapsht i 5% të faturës së shpenzimeve të qytetarëve. Çfarë do të thotë? Do të thotë që atë faturën që shqiptarët kanë jashtë enteve publike, pra po themi ushqim, veshmbathje, ilaçe, ne në fund të muajit u kthejmë atyre 5% të asaj fature të konsumimit që ata bëjnë. Pra që do të thotë në fund të vitit është një pagë më shumë në familjet e shqiptarëve, që e thënë drejtpërsëdrejti një familje mund të paguante internetin apo një pjesë të kopshtit apo çerdhes së fëmijëve. Ndërkohë nga ana tjetër, ne do ta vazhdojmë edhe më tej zhvillimin e kësaj duke u takuar dhe duke bashkëbiseduar me njerëzit, dhe jo vetëm që do të ketë një të mirë materiale të menjëhershme në xhepin e familjeje shqiptare, por nga ana tjetër do të ketë edhe një qarkullim ekonomik brenda buxhetit, që do të thotë investim më shumë në pensione, investim më shumë në infrastrukturë, në arsim. Që edhe ata pensionistë që kanë pension, të kenë mundësinë e rritjes së tij, por edhe zhveshjen nga taksa e arsimit që i dëmton dhe rëndon ata, ashtu sikurse rrit sa më shumë jo vetëm krijimin e hapësirave të vendeve të punës, por edhe hapësirave të tjera. Kuadri tjetër është për sa i përket arsimit, taksën 1%, e cila ka të bëjë me taksën e së ardhmes siç e kemi quajtur, që shkon nga të gjitha kompanitë e mëdha dhe shkon drejtpërsëdrejti për arsimin. Pra do të thotë infrastrukturë. Secili nga ju kur paguan dritat dhe ujin ka një taksë për arsimin. Duam apo nuk duam ne, ajo është një rëndesë në xhepin e familjeve shqiptare. Ndërkohë që në këtë mënyrë zhveshim familjet nga kjo taksë, dhe e çon drejtpërdrejtë nëpërmjet 200 kompanive më të mëdha. Ndërkohë nga ana tjetër është programi “Mëso dhe fito” për të rinjtë tanë, për ata që janë nëpër shkolla profesionale, ku bashkëpunimi midis shkollave dhe bizneseve, u krijon mundësinë studentëve dhe gjimnazistëve që njëkohësisht edhe të punojnë, por edhe të shkollohen. Ata tani jo vetëm që janë papunë edhe pse kanë mbaruar shkollat, por pse të mos punësohen gjatë kohës që janë në shkollë dhe të kenë mundësi për të sjellë një të mirë materiale në familjet e tyre.”, u shpreh Kryemadhi./K.C/dritare.net