Fëmijët më të pambrojturit/ Ja shkeljet më të mëdha të mediave online!

Përfaqësues të organizatave që monitorojnë ecurinë e medias në Shqipëri, raportojnë disa probleme në lidhje me etikën, të dhënat personale dhe të drejtat themelore të njeriut.

Analizat dhe vëzhgimet në këtë fushë konstatojnë se mediat fokusohen më shumë te viktima, se te zgjidhja, dhe se vetëm në 2% të rasteve i kushtohet rëndësi zgjidhjes.

Këshilli Shqiptar i Medias, pas monitorimit të 30 mediave online, por edhe disa faqeve të televizioneve shqiptare, vëren se vetëm në një ditë kryhen 8-10 shkelje të etikës.  Më të pambrojturit sipas studimeve janë fëmijët. Kryesisht për të dhënat personale, sidomos kur bëhet fjalë kur janë viktima të abuzimit seksual. Të dhënat nuk mbahen sekrete, siç është e ndaluar.

LEXO DHE :  Meta fton shqiptarët në manifestimin e 2 marsit, duke kujtuar shembullin e Rumanisë

Por Urim Bajrami, Anëtar i Këshillit të Ankesave, në AMA, thotë se vitet e fundit ka përmirësime.

“Ankesat për shkeljet e etikës janë në rënie”, shprehet ai. Burimi: VOA./L.F-dritare.net

Për t’u bërë pjesë e grupit "Dritare.net" mjafton të klikoni: JOIN GROUP

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.