Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

E përdorim çdo ditë, por a e dini se çfarë është http://?

E përdorim çdo ditë, por a e dini se çfarë
Çdo gjë që shkruhet në google, automatikisht do të marrë përpara fjalës që po kërkoni http://

A e keni menduar ndonjëherë se çfarë është http?

HTTP do të thotë  Protokolli transferimit Hyper Text. HyperText Transfer Protocol.

HTTP është protokolli themelor i përdorur nga World Wide Web (WWW) dhe si ky protokoll duhet të formohet dhe transmetohet.

Për shembull, kur futni një URL në shfletuesin tuaj, kjo në të vërtetë dërgon një komandë HTTP në faqen Web. Standardi tjetër kryesor që kontrollon Uebin Botëror është HTML, i cili mbulon faqet Web të formatuara dhe të shfaqura.

HTTP është Protokolli pa shtetësi.

HTTP quhet protokoll pa shtetësi për çdo komandë që ekzekutohet në mënyrë të pavarur

Kodet e gjendjes së HTTP janë mesazhet e gabimeve

Gabimet në internet mund të jenë mjaft frustruese - sidomos nëse nuk e dini dallimin në mes të një gabimi 404 dhe një gabimi 502. Këto mesazhe gabimi quhen gjithashtu HTTP.

Për shembull, "404 File Not Found" është një kod i zakonshëm i statusit HTTP. Do të thotë që serveri i uebit nuk mund të gjejë skedarin që kërkoni. Kjo do të thotë që ju jeni zhvendosur ose fshirë, ose keni futur URL ose emrin e dokumentit të gabuar.

Kupto se çfarë shkoi keq. Në një gabim 404, për shembull, mund të shikoni URL-në për të parë nëse duket gabimisht, pastaj korrigjoni dhe provoni përsëri. Nëse kjo nuk funksionon, kthehu prapa duke fshirë informacionin nga çdo rresht, derisa të arrish në 404. Nga atje mund të gjesh faqen që kërkon./ I.M-Dritare.net