Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Bukuri e fshehur, një kremtim për gratë myslimane

Bukuri e fshehur, një kremtim për gratë myslimane

Në vitin 2011, artistja Medina Dugger, nga Kalifornia shkoi në Lagos, Nigeri, ku u frymëzua nga gratë myslimane të vendit për të krijuar albumin e saj me foto “Enshroud”.

"Kjo seri fotosh nuk merr një qëndrim pro ose kundër mbulesës së fytyrës, por mbështet të drejtën e një gruaje për të zgjedhur dhe shprehur besimin e saj”, thotë ajo.

"Unë i kam fotografuar këto gra duke bërë xhiro, duke kërcyer dhe duke kërcyer për të rikrijuar momentet që kisha parë në qytet, të cilat shpesh nuk ishin në pajtim me nocionet e mia për gratë në hijab", thotë Medina. Dhe fotot janë vërtetë të adhurueshme./ The Guardian/ J.H, dritare.net.