Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Asnjëherë mos e mbani telefonin në këto vende!

Asnjëherë mos e mbani telefonin në këto vende!

Telefonat janë bërë pjesë e pandarë e jetës së njeriut. Njerëzit mund të jetojnë pa oksigjen, por pa telefon jo. Të gjithë e dimë se celularët janë të dëmshëm për sytë, por çfarë e dëmton telefonin dhe trupin tuaj, ju a tregon dritare.net sot.

Vendet e nxehta

Mjetet elektronike e kapin rrymën më shpejt kur është nxehtë. Mos e mbani telefonin në makinë që është nxehtë, pranë furrës, apo sobës.

Ndërkohë që karikohet

E dimë që u lodhët duke dëgjuar mos e përdorni telefonin kur është në karikim, por është e nevojshme që ju ta kuptoni se dëmton shëndetin tuaj. Rrezatimet e celularit kanë një efekt madhor negativ në shëndetin e syve.

Vende të ftohta

Ashtu sikur nuk të përdoret në vende të nxehta, ashtu dhe në vende të ftohta, nuk duhet përdorur celulari. Vendet e ftohta dëmtojnë të dhënat në telefon.

Poshtë jastëkut

Pothuajse të gjithë poshtë jastëkut e mbani celularin. Ja pse nuk duhet ta vendosni!

  • Sepse sa herë vjen një mesazh, ndizet drita që dëmton sytë, dhe çrregulloni gjumin tuaj
  • Mbajta e telefoni gjatë, poshtë jastëkut, shkakton dhimbje koke dhe marrje mendsh.
  • Akoma më e rrezikshme kur e mbani dhe në karikim dhe poshtë jastëku. Telefoni juaj nga nxehtësia dhe presioni i ushtruar mund të shpërthejë, dhe imagjinoni vetë pasojat.

Në karrocën e fëmijëve

Nga nxitimi ju mund ta vendosni telefonin tuaj në karrocën e fëmijëve. Dritare.net ju sugjeron të mos e bëni këtë gabim sepse fëmijët ndikohen lehtë nga telefonat. Ata ndikojnë në sjelljen e tyre.

Ngjitur me fytyrën

Telefoni mban bakterie dhe kur bie në kontakt me fytyrën bakteret kalojnë në lëkurën tuaj.

Në xhepat e pantallonave

Ju nuk duhet ta mbani telefoni tuaj në xhepat para dhe mbrapa, sepse në xhepin para ndikon në dobësimin e kockave, ndërsa në xhepin mbrapa ju do e harroni telefoni, duke qenë se nuk do i ndjeni thirrjet apo mesazhet./E.B-dritare.net