Na ndiqni edhe në

Shëndet

Cilat janë simptomat e infeksionit të gjakut? Si ta kuroni!

Cilat janë simptomat e infeksionit të gjakut? Si ta kuroni!

Sistemi imunitar reagon si pasojë e infeksionit në gjak. Kjo shkakton dëmtim të organeve dhe indeve. Kjo situatë mund të zbulojë situata shumë të rënda. Mund të çojë edhe në vdekje. Kjo gjendje quhet sepsë. Nëse infeksioni në trup përhapet përmes gjakut, kjo quhet sepsë. Në këtë rast, mund të çojë në kushte të tilla si shoku septik. Në mënyrë që grupet bakteriale të shkaktojnë infeksion në një organizëm, ata kanë nevojë për një vend ku të kalojnë. Bakteret ndonjëherë kalojnë në gjak. Bakteret udhëtojnë nëpër trup përmes gjakut. Gjaku bëhet një formë transporti, citon artikulli.

Cilat janë simptomat e infeksionit të gjakut?

Disa simptoma shfaqen në trup si pasojë e infeksionit në gjak. Njerëzit që përjetojnë një ose më shumë nga këto simptoma duhet të konsultohen me një mjek. Simptomat që do të shihen në fazën e parë të infeksionit në gjak do të jenë si më poshtë;

· Vështirësi në frymëmarrje

· Rritmi i zemrës

· Rritja e ritmit të frymëmarrjes

· Dridhje në trup

· Ethe dhe temperaturë 38 gradë

Këto simptoma janë faza e parë e infeksionit në gjak. Ndërsa infeksioni përparon, simptomat në trup ndryshojnë. Gjendja e personit në lidhje me sëmundjen përkeqësohet.

Problemet e hasura në fazat e avancuara janë si më poshtë:

· Ndryshimi i ngjyrës së lëkurës

· Ndryshimi në shkallën e trombociteve në gjak

· Personi fillon të përjetojë konfuzion mendor

· Duke pasur probleme me urinimin

· Fillojnë të shfaqen çrregullime të ritmit të zemrës

· Shfaqja e një tendence për të humbur peshë

· Probleme me frymëmarrjen

· Një rënie e presionit të gjakut

· Rritja e nivelit të acidit laktik në gjak mbi normalen

Me rritjen e shkallës së infeksionit në gjak, ndodhin funksione kërcënuese për jetën. Infeksioni në gjak mund të përhapet në të gjitha organet me kalimin e kohës. Veshkat, mëlçia dhe zemra janë të prekura në trup. Përveç kësaj, ndodh dëmtimi i lëkurës. Ekziston mundësia e përhapjes në arterie. Kur ka një infeksion në gjak, ndonjëherë mund të ndodhë shërim spontan. Individët me sistem të fortë imunitar mund ta kapërcejnë këtë situatë në një kohë të shkurtër. Por nëse shkalla e infeksionit në gjak është e lartë, atëherë mund të dëmtojë organet.

Çfarë e shkakton infeksionin në gjak?

Infeksioni në gjak përhapet nga një burim infeksioni në trup. Ky infeksion mund të shkaktohet nga bakteret, viruset ose parazitët. Një infeksion i patrajtuar në trup do të kthehet në një infeksion në gjak. Ndonjëherë, në infeksionet që nuk trajtohen plotësisht, ato shkaktojnë infeksion në gjak. Gjendje të tilla si meningjiti dhe apendiciti mund të përparojnë në infeksion në gjak. Ose një plagë në trup mund të përparojë në infeksion në gjak.

Si të shpëtojmë nga infeksioni në gjak?

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të kesh një sistem të fortë imunitar. Njerëzit me një sistem të fortë imunitar mund të kapërcejnë lehtësisht shumë sëmundje. Trupi ndonjëherë mund ta eliminojë vetë infeksionin nga gjaku. Kjo mund të mos jetë gjithmonë e mundur. Nëse një person fillon të ketë probleme për shkak të infeksionit në gjak, duhet të konsultohet me një mjek. Gjendja e personit përcaktohet nga disa analiza. Për infeksionin e gjakut është i nevojshëm përdorimi i një antibiotiku të rekomanduar nga mjeku./M.K-dritare.net