Na ndiqni edhe në

Kuriozitete

Ja çfarë ndodh realisht kur një mizë ndalon në ushqimin tuaj!

Ja çfarë ndodh realisht kur një mizë ndalon në

Nëse një mizë ndalon në ushqimin tuaj, çfarë bëni ju? E hidhni ushqimin apo vazhdoni ta hani sikur asgjë nuk ka ndodhur?

Nëse jeni nga ata që thoni "është thjesht një mizë" dhe vazhdoni të hani, duhet të tregoni më të kujdesshëm, sepse ai insekt i vogël në të vërtetë mund t'ju sjellë shumë probleme.

Për t'ju ndihmuar të mësoni se çfarë ndodh kur një mizë ndalon në ushqimin tuaj, lexoni më poshtë.

Ato mund të vjellin në ushqimin tuaj

Ja çfarë ndodh realisht kur një mizë ndalon në

Mizat në shtëpinë tuaj thithin shumë lëngje dhe forma e gojës së tyre është tubulare, ata mund të vjellin në ushqimin tuaj, duke lënë aty çfarë kanë ngrënë më parë.

Mund të lëshojnë vezë

Ja çfarë ndodh realisht kur një mizë ndalon në

Nëse miza ulet në ushqimin tuaj, ajo mund të lëshojë dhe vezë aty, të cilat edhe mund t-ju helmojnë. Prandaj mos harroni ta mbuloni gjithmonë ushqimin.

Këmbët dhe krahët e tyre mund të lëshojnë baktere

Ja çfarë ndodh realisht kur një mizë ndalon në

Mizat janë të mbushura me baktere dhe mikrobe jashtë trupit të tyre, dhe nëse ata ulen mbi ushqim, mund t'i lënë aty. Sipas Universitetit Teknologjik Nanyang, "çdo hap prej qindra që ka marrë një mizë lë pas një gjurmë kolonie mikrobike." Kjo do të thotë se çdo gjë që prek miza mund të jetë infektuese.

Ato mund të kenë mbi 60 sëmundje

Ja çfarë ndodh realisht kur një mizë ndalon në

Minzat mund të transmetojnë së paku 65 sëmundje të ndryshme tek njerëzit, duke fluturuar sa në plehra sa në ushqim. Ndër to mund të jetë diarreja, çoroditja, kolera etj. Jo vetëm njerëzit, mizat infektojnë dhe kafshët si derrat ose pulat./Përshtati nga BrightSide-E.B-dritare.net