Na ndiqni edhe në

Bota

Ky është monologu i Fedez që ngjalli polemika në Itali!

Ky është monologu i Fedez që ngjalli polemika në Itali!

Fedez është një artist italian që nuk i ndryshon fjalët e tij dhe ka dëshmuar vazhdimisht se nuk ka frikë të sjellë një këndvështrim të tijin, edhe kur të gjithë mund të jenë kundër. Prania e tij në skenën e koncertit të 1 Majit në Itali është shoqëruar me disa polemika. Artisti raportoi në mediat sociale faktin se udhëheqësit e Rai 3 deshën t’i ndryshojnë tekstin e monologut të tij, duke i kërkuar t’i heqë emrat e disa politikanëve nga teksti.


Më poshtë një pjesë nga monologu që ngjalli debate në Itali

"Gëzuar 1 Majin dhe gëzuar festën për të gjithë punëtorët, madje edhe për ata që kanë një punë, por nuk kanë mundësi ta ushtrojnë për më shumë se një vit. Për punëtorët e shfaqjeve kjo nuk është më një festë. I dashur Mario, e kuptoj që futbolli është themeli i vërtetë i këtij vendi. Mos të harrojmë se numri i punëtorëve të futbollit dhe argëtimit është i barabartë. Unë nuk po kërkoj disa dollarë, por të paktën disa fjalë, një projektreformë në mbrojtje të një sektori të dëmtuar nga pandemia, i cili rregullohet nga rregulloret e vendosura në vitet 1940. I dashur Mario, ashtu siç e keni shpjeguar për shumë kohë te Superlega, ndërhyrja juaj në botën e argëtimit do të ishte po aq e mirëpritur.

Meqë po flas për Superlega-n, dy fjalë për njeriun e momentit, Andrea Ostellari. Këtu Ostellari ka vendosur që projektligji i nismës parlamentare, shprehja më e lartë e njerëzve, është miratuar tashmë nga Dhoma si Ligji Zan. Mund të bllokohet lehtësisht nga dëshira për të qenë protagonist i një individi, që është ai vetë, por në anën tjetër është dalluar gjatë viteve për luftën e tij të madhe për barazi. Do të doja t'ju dekantoja nja dy aforizma të tyre nëse mundem.

“Nëse do të kisha një djalë homoseksual do ta digjja në furrë.”,- Giovanni De Paoli, Këshilltar Rajonal i Lidhjes Liguria.

“Homoseksualët që fillojnë të sillen si të gjithë njerëzit normalë.”-Alessandro Rinaldi, këshilltar për Reggio Emilia League

“Viktima homoseksuale të devijimeve të natyrës.” Luca Lepore dhe Massimiliano Bastioni, këshilltarë rajonalë të Lidhjes Veriore.

“Homoseksualët janë një katastrofë për ruajtjen e specieve.”-Alberto Zenger, këshilltar i Lidhjes Veriore në Verona

“Martesa homoseksuale çon në zhdukjen e racës.”-Kandidati i Star League League

E fundit është gjithashtu ajo që një prekje nga brenda e fantazisë.

“Ata injektojnë fëmijë për t'ju bërë homoseksualë.”-Kandidat i ligës Giuliana Livigno

Dikush si Ostellari tha që ka përparësi të tjera në këtë kohë të pandemisë sesa Ligji i Zan. Pra, le të shohim këto përparësi. Senati nuk kishte kohë për Zan Bill sepse ai duhej të diskutonte emërtimin e verës, riorganizimin e CONI, lejimin e dygjuhësisë për policinë e Bolzano dhe për të mos humbur asgjë, rivendosjen e pensionit të Formigonit. Prandaj, sipas Ostellarit, pensioni vjetor i Formigonit është ndoshta më i rëndësishëm sesa mbrojtja e të drejtave të të gjithëve dhe të njerëzve që diskriminohen çdo ditë, deri në dhunë.

Duke folur për të drejtën për jetë, presidenti i shoqatës Pro Vita, ultrakatolik dhe kundër abortit Jacopo Coghe ishte zëri i parë që u ngrit kundër Zen Bill, por nuk e kuptoi se Vatikani ka investuar më shumë se 20 milionë në një kompani farmaceutike që bën pilula që merren pas mëngjesit. Të dashur njerëz kundër abortit, nuk e kuptuat që e kishit armikun në shtëpi."/K.C/dritare.net