Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Italianët e shpëtuar nga mbytja, falënderojnë kapitenin shqiptar

Italianët e shpëtuar nga mbytja, falënderojnë kapitenin

Kush e ka lexuar Dritare para tre ditësh, ka mësuar për një jaht italian me 7 persona në bord që u shpëtua nga autoritetet shqiptare.

Protagonisti i ngjarjes rrëfen ndodhinë dhe falënderon kapitanerinë e Durrësit për profesionalizmin dhe humanizmin e tyre.

Ja çfarë shkruan:

Falënderim për Kapitanerinë e Durrësit

Nga Vittorio Vegni

Do të dëshiroja të ndaja një përvojë që përjetova dje në Durrës.

Duke udhëtuar nga Korfuzi për në Kroaci, po planifikonim një ndalesë në Durrës, porti më i madh i Shqipërisë.

Pas një lundrimi me zig-zak me erë të qëndrueshme ku arriti kulmin prej 25 nyje, i afrohemi kanalit të shënuar nga boat kuq dhe jeshil. Rreth 2 milje larg vazhdojmë me ndezjen e motorit i cili, pas disa minutash, ndalet për temperaturë  mbi 100 gradë.

Sikur të mos mjaftonte kjo (sikur kishte një regji djallëzore) përballë, po afrohej një horizont i nxirë nga retë, rrufetë dhe gjëmimet. Ndërkohë dallgët rriteshin dhe errësira e natës po binte.

Duke siguruar varkën me një hobe, në mënyrë që të qëndrojmë në një lloj kapuçi (i cili na largon në një distancë prej 5 milje nga porti), unë kontaktoj kapitanerinë e portit për të raportuar defektin dhe për të kërkuar ndihmën.

 Me pak fjalë, për rreth një orë e gjysmë, mbërrin një rimorkiator i vogël, duke na tërhequr dhe duke na çuar në kalatë në qetësi të plotë, pavarësisht kushteve të pafavorshme.

 Prandaj do të doja të falënderoja publikisht komandantin e Autoritetit Portual të Durrësit, Kapiten Tauland Allka, i cili menjëherë veproi për të zgjidhur problemin, dhe të gjithë personat e përfshirë, siç është agjenti për përfundimin e formaliteteve doganore, për disponueshmërinë, përzemërsinë dhe mirësinë, përfshirë agjentin për trajtimin e formaliteteve.

Qershia në tortë, ndërhyrja e mekanikut, i cili menjëherë një ditë më pas (është mesi i gushtit), ka identifikuar dhe zgjidhur problemin (ndër të tjera jo të lehtë për t’u identifikuar).

 Morali i tregimit: nëse keni një gabim ose një defekt në mes të detit, thërrisni me besim Autoritetet Portuale të Durrësit, që flasin shumë mirë italisht dhe do të keni mundësi të merrni të gjithë ndihmën e mundshme në mënyrën më të mirë./dritare.net